image description

Zorg regel je samen!

Bespaar vele euro's door te kiezen voor een collectieve zorgverzekering!
Meer informatie over een collectieve zorgverzekering vindt u op deze website.

Collectief via de werkgever

De meeste werkgevers bieden de mogelijkheid aan hun werknemers om zich collectief te verzekeren. Een collectieve zorgverzekering heeft als voordeel voor werknemers dat ze tot tien procent korting kunnen krijgen op hun zorgpremie.

Een werkgever kan kiezen uit vele verzekeraars die collectieve zorgverzekeringen aanbieden. Voor een werkgever heeft een collectieve zorgverzekering o.a. als

voordeel dat de werknemers specifieke zorgkunnen krijgen afgestemd op de werkzaamheden die ze verrichten, waardoor werknemers sneller aan het werk kunnen gaan bij ziekte.

Op deze pagina vindt u veel informatie over een collectieve zorgverzekering via de werkgever. Er is hierin onderscheid gemaakt tussen informatie voor werknemers en voor werkgevers.

Uitleg collectieve zorgverzekering voor werknemers

Als werknemer kunt u contact opnemen met uw werkgever over de mogelijkheden om u collectief te verzekeren via uw werkgever.


Voordelen voor werknemers

 • Korting op basisverzekering
  Een collectieve zorgverzekering via uw werkgever heeft als grote voordeel dat u een korting kan krijgen op de verzekeringspremie van uw basisverzekering. De korting kan oplopen tot tien procent.

 • Korting op aanvullende verzekering
  Ook is het mogelijk om een korting te krijgen op aanvullende verzekeringen of dat uw werkgever een deel van de kosten van uw aanvullende zorgverzekering voor zijn rekening neemt.

 • Zorg aansluitend op uw werkzaamheden
  Daarnaast biedt een zorgverzekeraar waar uw werkgever afspraken mee heeft gemaakt vaak snelle en specifieke zorg afgestemd op de werkzaamheden die u uitvoert.

Collectieve zorgverzekering voor uw gezin

Veel werkgevers en verzekeraars bieden de mogelijkheid om ook uw gezin collectief mee te verzekeren. Dit kunt u bij uw werkgever navragen.

Collectieve zorgverzekering na uw pensioen

Werkgevers kunnen de mogelijkheid bieden dat u collectief verzekerd blijft na uw pensioen. Dit kunt u bij uw werkgever navragen.

Wisselen van werkgever

Als u van werkgever wisselt zijn er twee mogelijkheden.
 • Uw collectieve zorgverzekering wordt omgezet naar een individuele zorgverzekering. U bent dan echter wel verplicht om tot het einde van het jaar bij dezelfde zorgverzekeraar te blijven waar uw werkgever afspraken mee heeft gemaakt.
 • Als u voor een andere werkgever gaat werken die ook een collectieve zorgverzekering heeft afgesloten is het mogelijk om te wisselen van verzekeraar. Waardoor u een collectieve zorgverzekering kunt afsluiten bij de verzekeraar waar uw nieuwe werkgever afspraken mee heeft gemaakt.

Uitleg collectieve zorgverzekering voor werkgevers

Bestaat uw bedrijf uit twee mensen of meer, dan kunt u al een collectieve zorgverzekering afsluiten.

Vrije keuze
U bent als werkgever niet verplicht om een collectieve zorgverzekering af te sluiten voor uw werknemers. Daarnaast heeft u als werkgever de vrije keuze met welke zorgverzekeraar u afspraken maakt over de collectieve zorgverzekering voor uw werknemers.

Voordelen werkgever

 • Uw organisatie wordt aantrekkelijk voor (nieuwe) werknemers
  Het werken bij uw organisatie wordt aantrekkelijker als u een goede collectieve zorgverzekering kunt aanbieden.

 • Werknemers zijn minder of korter ziek
  Doordat uw werknemers zorgpreventie en snelle en goede zorg wordt aangeboden passend bij de werkzaamheden van uw werknemers, zullen uw werknemers minder of korter ziek zijn.

 • Minder administratieve rompslomp
  Doordat u één contactpersoon bij de verzekeraar heeft, brengt dit minder administratieve rompslomp met zich mee.