Alle verzekeraars

Alle verzekeraars

Niet alle zorgverzekeraars in Nederland bieden collectiviteitskorting op de basis- en aanvullende zorgverzekeringen. Bekijk op deze pagina bij welke zorgverzekeraars je een (aanvullende) zorgverzekering met collectiviteitskorting kan afsluiten.

FBTO Collectieve zorgverzekering

Friese zorgverzekeraar FBTO is gestart als kleine schadeverzekeraar voor boeren en tuinders uit de regio, bijvoorbeeld om tezamen de risico’s van brandgevaar te ondervangen. Tegenwoordig kent de verzekeraar op landelijk niveau een groot aanbod collectieve zorgverzekeringen. De zorgverzekeraar heeft met zo’n 400 organisaties collectieve afspraken gemaakt om de leden collectiviteitskorting te kunnen bieden. Als werkgever kan je geen afspraken maken met FBTO.

Werknemers of leden van organisaties genieten diverse voordelen bij de collectieve zorgverzekering van FBTO: collectiviteitskorting, wachtlijstbemiddeling of andere diverse kortingen op onder meer lidmaatschap bij de sportschool, aanschaf van een bril of gebruik van een bijzondere taxi.

Lees hier meer over de FBTO Collectieve zorgverzekering

Independer

Independer is geen verzekeraar. Desondanks kan je bij Independer diverse verzekeringen met elkaar vergelijken en via deze organisatie collectiviteitskorting krijgen op bepaalde zorgverzekeringen. Independer is namelijk een zogenaamd ‘open collectief’. Dat betekent dat de organisatie een soort bemiddelaar is die collectieve afspraken maakt met zorgverzekeraars. Klanten die via Independer een zorgverzekering afsluiten kunnen derhalve korting krijgen tot wel 10% op de basisverzekering en 20% op de aanvullende verzekering.

Lees hier meer over Independer collectieve zorgverzekering

Menzis Collectieve zorgverzekering

Toegankelijk zorg staat bij zorgverzekeraar Menzis voorop. Op dit moment heeft Menzis zo’n twee miljoen verzekerden, ook kleinere zorglabels Anderzorg en Azivo zijn onderdeel van deze verzekeraar. De collectieve zorgverzekeringen van Menzis brengen verschillende voordelen met zich mee voor organisaties, werkgevers en werknemers. Naast korting op de basis- en aanvullende zorgverzekering is het ook mogelijk diverse andere kortingen te krijgen, bijvoorbeeld op cursussen stoppen met roken, yogales, saunabezoek of een massage(apparaat).

Lees hier meer over de Menzis Collectieve zorgverzekering

OHRA Collectieve zorgverzekering

OHRA maakt deel uit van Delta Lloyd en is een direct writer: verzekeringen worden direct aan de klant aangeboden zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Bij OHRA is het mogelijk extra collectiviteitskorting te ontvangen op je zorgverzekering: de verzekeraar heeft onder meer afspraken gemaakt met de Makro, Donoren, de Diabetes Vereniging of ANBO (belangenorganisatie voor ouderen).

Lees hier meer over de OHRA Collectieve zorgverzekering

Univé Collectieve zorgverzekering

Zorgverzekeraar Univé drukt met de bekende slogan ‘daar plukt u de vruchten van’ uit dat het een vereniging zonder winstoogmerk is en eventuele winsten weer steekt in de verbetering van de verzekeringsproducten en in bepaalde gevallen zelfs vertaalt in kortingen. Bij Univé is het mogelijk een collectieve zorgverzekering af te sluiten via diverse organisaties, waaronder een groot aantal zorgverleners als Evean, Kruiswerk, Meander en Icare.

Lees hier meer over de Univé Collectieve zorgverzekering

Zilveren Kruis Collectieve zorgverzekeraar

Verzekeraar Zilveren Kruis maakt deel uit van het grote Achmea concern en heeft met ruim 30.000 organisaties collectieve afspraken gemaakt. Deze collectieve afspraken hebben verschillende voordelen voor zowel de organisaties, werkgevers als werknemers. Denk hierbij aan wachtlijstbemiddeling, een garantie dat voor veelvoorkomende behandelingen binnen 10 dagen kan worden gestart en een hoge collectiviteitskorting op je basis- en eventuele aanvullende verzekering.

Lees hier meer over de Zilveren Kruis Collectieve zorgverzekeraar