Collectief per situatie

Welke collectieve zorgverzekering past bij jou?

Een collectief bestaat uit een grote groep mensen die allemaal dezelfde zorgverzekering afsluiten. Dit kan een open collectief zijn, waar iedereen zich bij aan kan sluiten. Meestal bestaat een collectief echter uit een groep gelijkgestemden, die vanuit een overeenkomstige levensinstelling dezelfde eisen stellen aan een zorgverzekering. Je vindt hier een overzicht van een aantal collectieven gesorteerd op doelgroep. Zo vindt je eenvoudig het collectief dat bij jou past.

Alleenstaande / Singles

Als alleenstaande zijn er vele mogelijkheden voor collectieven waar jij je bij aan kunt sluiten. Je kunt rondkijken in je directe omgeving, zoals bij je werkgever of sportvereniging, maar ook op internet zijn vele mogelijkheden te vinden. Zo zijn er ook open collectieven waar iedereen welkom is. Let er wel goed op dat de dekkingen van de collectieve zorgverzekering goed aansluiten bij jouw persoonlijke wensen. Meer informatie over collectieve zorgverzekeringen voor alleenstaanden.

Samenwonend met kinderen

Als ouder wil je het beste voor je gezin en een goede gezondheid staat daarbij natuurlijk voorop. Wanneer jij je aansluit bij een collectief, dan is het meestal zo dat jouw gezinsleden daar ook welkom zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een speciale collectieve zorgverzekering voor ouders af te sluiten. Het pakket sluit dan perfect aan bij de behoeften van een gezin en je profiteert van kortingen en andere voordelen. Lees op de pagina samenwonend met kinderen verder over deze collectieve zorgverzekeringen.

Samenwonend zonder kinderen

Wanneer je samenwoont met je partner is het wel zo handig dat alle administratie rondom de zorgverzekering op één polis afgehandeld wordt. Als je dan ook nog eens samen gebruik kunt maken van een voordelig collectief pakket, dan is het helemaal goed geregeld. Via de meeste collectieven kunnen beide partners tegelijk verzekerd worden. Je kunt dit terugvinden in de polisvoorwaarden van het collectief. Zorg er wel voor dat jij je aansluit bij een collectief met goede dekkingen, aan een collectief voor senioren of ouders heb jij natuurlijk niets. Op de pagina samenwonend zonder kinderen vind je meer informatie.

Ouderen / Senioren

Als 65-plusser heb je geen belang meer bij een vergoeding voor anticonceptie en kraamzorg. Met een verzekering die je afsluit via een collectief speciaal voor ouderen weet je zeker dat je vergoedingen krijgt voor de zorg die jij juist wel nodig hebt. Er zijn een aantal grote belangenorganisaties voor ouderen, zoals de ANBO en de Unie KBO, die afspraken met zorgverzekeraars hebben gemaakt omtrent collectieve verzekeringen voor ouderen. Sluit je aan bij dit collectief en krijg een flinke korting op je basis- en aanvullende zorgverzekering. Meer informatie over de zorgverzekering voor senioren.

Vegetariërs

Ook wanneer je veganist, vleesverlater of vegetariër bent is er een groep voor jou. Het collectief van de Vegapolis is speciaal opgericht om voor de levensstijl van niet-vleeseters in de zorg op te komen. Omdat niet-vleeseters ook bekend staan om een vaak bewuste en gezonde levensstijl, kun je via dit collectief profiteren van hoge kortingen op de basis- en aanvullende pakketten van een aantal zorgverzekeraars.

ZZP/MKB

Wanneer je verantwoordelijk bent voor je eigen bedrijf, dan zit je er niet op te wachten om lang in de ziekenboeg te zitten. Een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen brengt jou er snel weer bovenop. Er zijn verschillende zorgverzekeraars die voordelige collectieve pakketten aanbieden voor ZZP-ers. Ook MKB-ers kunnen deel uitmaken van een collectief. Je profiteert dan van korting op verschillende verzekeringspakketten en kunt deze zorgverzekeringen ook aan je werknemers aanbieden. Lees meer informatie over collectief voor ZZP en MKB.

Bijstandsuitkering

Alle Nederlanders zijn verplicht om via een basisverzekering verzekerd te zijn, maar voor sommige mensen is dit een flinke hap uit het maandelijkse budget. Voor iedereen die leeft op een bijstandsuitkering hebben gemeenten in Nederland speciale collectieven opgericht. Via zo`n collectief kun je een zorgverzekering afsluiten met extra kortingen. Om deel uit te mogen maken van dit collectief zijn er wel een aantal voorwaarden qua inkomen waar je aan moet voldoen, dit wordt vastgesteld en gereguleerd door de gemeente waarin je woont. Op de pagina bijstandsuitkering kun je meer te weten komen over deze collectieven.

Donoren

Er zijn een aantal zorgverzekeraars die het erg belangrijk voor de gezondheidszorg vinden dat er in Nederland veel donorcodicilhouders zijn. Ze bieden daarom een speciale donorpolis aan voor iedereen die geregistreerd heeft wel of geen donor te zijn. Met deze donorpolis profiteer je van hoge kortingen op basis- en aanvullende pakketten. Lees meer over de collectieve zorgverzekering voor donoren.

Niet-rokers

Wanneer je er bewust voor kiest om niet te roken en een gezonde levensstijl aan te houden, dan zit je bij dit collectief goed. De rookvrijpolis is er voor iedereen die bewust leeft. Via het collectief krijg je korting bij een tweetal zorgverzekeraars. Zowel het basis- als het aanvullende pakket worden goedkoop aangeboden. Deze zorgverzekering is ook een slimme keuze als je wilt stoppen met roken, omdat er extra vergoedingen geboden worden voor stoppen-met-roken cursussen! Bezoek de pagina niet-rokers voor meer informatie over de rookvrijpolis