Via commerciële organisaties

Commerciële organisaties

Er zijn verschillende commerciële organisaties die, vaak in samenwerking met een bepaalde verzekeraar, een collectieve zorgverzekering aanbieden. Je kan hierbij denken aan banken of vergelijkingswebsites. In dit artikel zullen de kortingsmogelijkheden bij een aantal commerciële organisaties worden besproken.

Bij welke commerciële organisaties kan ik korting krijgen?

De laatste jaren zijn er steeds minder commerciële organisaties die zelfstandig een collectieve zorgverzekering in het leven roepen. Sinds 1 januari 2013 is de winkelketen Kruidvat bijvoorbeeld gestopt met het aanbieden van zijn eigen collectieve zorgverzekering. Naar eigen zeggen kon Kruidvat geen onderscheidend product meer aanbieden. De samenwerking met verzekeraar OHRA werd vervolgens beëindigd. Op dit moment zijn er nog een aantal commerciële organisaties die een collectieve zorgverzekering aanbieden.

Rabobank

De Rabobank kan worden geschaard onder een van de grootste financiële dienstverleners in Nederland. De bank is actief op onder meer het gebied van bankieren, leasen, vastgoed, vermogensbeheer en het verzekeringswezen. De Rabobank heeft een groot aantal klanten, wat de bank een goede onderhandelingspositie oplevert met verzekeraars. De Rabobank kan op die manier een collectieve verzekering met een aantrekkelijke premie aanbieden. Dit doet de bank niet alleen, maar in samenwerking met Interpolis. De verzekering is dus niet van de bank zelf, deze treedt slechts als tussenpersoon op. Je kan de volgende kortingen krijgen indien je een collectieve zorgverzekering afsluit bij Rabobank:

  • 15% korting op tandartsverzekeringen
  • 15% korting op aanvullende verzekeringen

Independer

Independer is één van de grootste vergelijkingswebsites voor financiële producten. De website richt zich met name op de vergelijking van verschillende soorten verzekeringen. Sinds 2011 is Independer onderdeel van Achmea, de organisatie benadrukt echter dat dit de objectiviteit van vergelijkingen niet zal beïnvloeden. Daartoe heeft het zelfs speciaal een Raad van Toezicht in het leven geroepen. Via Independer kan je bij een groot aantal verzekeraars collectiviteitskorting krijgen op je zorgverzekering. De website kan op grote schaal verzekeringspakketten inkopen, waardoor het extra korting kan geven op de premie. In onderstaand overzicht een aantal voorbeelden van verzekeraars waarmee Independer collectieve afspraken heeft gemaakt.

OHRA

OHRA biedt in samenwerking met Independer de volgende kortingen aan:

  • 8% korting op de premie van de basisverzekering
  • 5% korting op de aanvullende verzekering

VGZ

Bij VGZ biedt Independer:

  • 7% op VGZ Ruime Keuze en Eigen Keuze
  • 10% op de aanvullende verzekering VGZ Goed, Beter en Best