Kortingen

Korting met een collectieve zorgverzekering

Het grootste voordeel van het afsluiten van een collectieve zorgverzekering is dat je een flinke korting kan krijgen op de premie van een collectieve zorgverzekering. Deze korting kan oplopen tot tien procent en kan je jaarlijks veel euro’s schelen in vergelijking met de premie van een individuele zorgverzekering. Op deze pagina vind je meer informatie over de kortingen en andere voordelen die het afsluiten van een collectieve zorgverzekering kunnen opleveren.

Korting op de premie van een basisverzekering

Een basiszorgverzekering is voor iedere inwoner van Nederland boven de 18 jaar verplicht. Ook is de dekking van deze verzekering voor iedere Nederlander hetzelfde. Echter, zijn er wel verschillen in de premie die je betaalt. Als je een basiszorgverzekering met collectiviteit afsluit kun je een korting op uw premie verwachten. Gemiddeld is deze korting zeven procent op de premie die je normaal zou moeten betalen.

Korting voor het gezin

Als je een collectieve zorgverzekering afsluit is het meestal mogelijk om je partner en kinderen mee te verzekeren, waardoor je jaarlijks nog meer financieel voordeel ontvangt.

Korting op de premie van een aanvullende zorgverzekering

Naast een korting op de premie van een basisverzekering is het vaak mogelijk om een korting te krijgen op een aanvullende zorgverzekering. Een aanvullende zorgverzekering biedt een vergoeding voor de zorgkosten die niet in het basispakket van een zorgverzekering zit. De korting kan oplopen tot tien procent van de premie die je normaal gesproken zou moeten betalen.

Vergoedingen van een collectieve aanvullende verzekering

De vergoedingen van de zorgkosten van een collectieve aanvullende zorgverzekering zijn vaak aangepast op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Dit komt doordat het pakket voor een bepaalde groep is samengesteld.

Een aantal voorbeelden:

 • Heb je een collectieve zorgverzekering via je werkgever, dan zullen de vergoedingen voor zorg aangepast zijn op de werkzaamheden die je verricht.
 • Bent je student en heb je een zorgverzekering via jouw studentenvereniging, dan zullen er waarschijnlijk zaken als anticonceptie en vaccinaties voor reizen in het buitenland ruimer vergoed worden.
 • Ben je zeer sportief en heb jij je collectief verzekerd via de sportvereniging, dan zul je waarschijnlijk een ruime vergoeding krijgen voor fysiotherapie.
 • Je bent 60 plus en hebt je collectief verzekerd via een ouderenvereniging, dan kun je waarschijnlijk een ruime vergoeding krijgen voor de aanschaf van een bril of andere hulpmiddelen.

Kortingen bij aanschaf van hulpmiddelen

Naast de premiekorting zijn er nog andere kortingen mogelijk, zoals op de aanschaf van hulpmiddelen. Je kunt daarbij denken aan de aanschaf van o.a.:

 • Producten om klachten voor mensen met allergieën te verminderen
 • Gehoorapparaten
 • Hulpmiddelen voor patiënten met diabetes
 • Leesbrillen

Overige kortingen

Ook bieden veel verzekeraars korting op zaken die de gezondheid bevorderen. je kunt hierbij denken aan de volgende zaken:

 • Elektrische tandenborstel
 • Fitnesstoestellen
 • Abonnement op fitnessschool
 • Bezoek aan een kuuroord