Alleenstaanden en singles

Alleenstaanden en singles

Ook voor alleenstaanden is er een collectieve zorgverzekering te krijgen. Deze kortingen zijn vaak te verkrijgen via werkgevers, fondsen, gemeenten en andere instanties. Meer informatie hierover vind je in de tekst. Daarnaast lichten we toe waarom het in alle leeftijdscategorieën belangrijk is om als single goed verzekerd te zijn.

Jonge singles

Anticonceptie

Singles zijn ook met liefde bezig, of ze nou op zoek zijn naar de liefde van hun leven of gewoon plezier hebben. Daarom is het belangrijk om goed verzekerd te zijn voor anticonceptie. Bij een collectieve zorgverzekering krijg je anticonceptie vergoed tot 21 jaar, wel komt hier het eigen risico van €385,- bij kijken. Na 21 jaar is het dus belangrijk om goed aanvullend verzekerd te zijn voor de anticonceptie. Dit kan met korting bij een collectieve zorgverzekering.

Zorg in het buitenland

Als alleenstaande heb je alle vrijheid van de wereld en hoef je met niemand rekening te houden, daarom gaan veel singles reizen. Het kan zijn dat je al jaren een droomreis wilt maken. Om dit te doen is het ook belangrijk om goed verzekerd te zijn, omdat er veel kan gebeuren in het buitenland. De basisverzekering dekt wel buitenlandse kosten, maar zodra het duurder wordt dan in Nederland wordt het niet meer vergoed. Wanneer je een goede aanvullende zorgverzekering afsluit, worden deze duurdere kosten wel gedekt.

Fysiotherapie

Als single heb je vaak meer tijd over om dingen te doen en is het leuk om er goed uit te zien, daarom zijn veel singles actief in de sportschool of in andere sporten. Hierdoor kun je wel sneller blessures oplopen. Daarom is het belangrijk om goed verzekerd te zijn eventuele behandelingen van de fysiotherapeut. Tot 18 jaar krijg je standaard negen behandelingen vergoed, mits de klachten over zijn. Als dit niet het geval is kun je nog maximaal negen behandelingen krijgen. Vanaf 18 jaar moet je de eerste 20 behandelingen zelf betalen. Bij een aanvullende pakket kun je deze behandelingen vergoed krijgen via de zorgverzekeraar, dit verschilt per zorgverzekeraar.

Alleenstaande ouders

Orthodontie

Alleenstaande ouders hebben meer kosten omdat hun kinderen ook verzekerd moeten worden. Veel kinderen dragen beugels. Dit wordt nooit vergoed vanuit de basisverzekering, dus zonder aanvullende verzekering kost dit bakken met geld. Met een collectieve zorgverzekering krijg je extra korting op het aanvullende pakket.

Anticonceptie

Als alleenstaande ouder zit je niet snel te wachten op meerdere kinderen, daarom kan het belangrijk zijn om anticonceptie te gebruiken. Een collectieve zorgverzekering met een aanvullend pakket vergoed de anticonceptie.

Collectieve verzekering

Bij alle zorgverzekeraars met een collectieve zorgverzekering worden kinderen tot achttien jaar gratis verzekerd. Wel zijn er veel behandelingen die buiten dit basispakket vallen, ook anticonceptie. De instanties waar je deze collectiviteitskorting kunt krijgen zijn bijvoorbeeld stichting Zorg voor koopkracht of United consumer. Daarna kun je je ook via je werkgever of de gemeente collectief verzekeren. De korting bedraagt meestal tussen de 5% en 10%.

Alleenstaande ouderen

Fysiotherapie

Ouderen hebben sneller last van hun gewrichten en spieren, maar deze behandelingen kunnen nog wel eens duur worden. Het is daarom handig om hiervoor met korting een aanvullende collectieve zorgverzekering af te sluiten, om grote rekeningen te voorkomen.

Thuiszorg

Naast fysiotherapie maken ouderen ook veel gebruik van de thuiszorg. Als het op dit punt aan komt is het belangrijk om goed verzekerd te zijn, zodat er op dat moment geen dingen meer geregeld hoeven te worden met kosten. Met een collectieve zorgverzekering krijg je ook korting op het aanvullende pakket.

Collectieve verzekering

Met een collectieve zorgverzekering krijg je collectiviteitskorting op je verzekering. Soms verschillen de kortingen tussen aanvullende en basispakket, maar ze zitten altijd tussen de 5% en 10%. Ook hier kun je via de gemeente een collectief verkrijgen.