Gezinnen met kinderen

Gezinnen met kinderen

Je kinderen zijn je meest waardevolle bezit en je wilt daarom natuurlijk de best mogelijke zorg voor je gezin. Door een collectieve zorgverzekering voor ouders af te sluiten profiteer je van de juiste dekkingen en krijg je hoge kortingen op de premie van je zorgverzekering. Daarnaast is het voor de administratie wel zo makkelijk als het hele gezin op één polis verzekerd is. Op deze pagina kun je meer lezen over het collectief verzekeren van het hele gezin.

Extra zorg

Wanneer je een zorgverzekering voor het hele gezin afsluit, dan is het belangrijk dat je goed let op de dekkingen die de polis biedt. De dekking moet passend zijn voor alle gezinsleden. Let bijvoorbeeld op dat de volgende zaken goed vergoed worden:

  • Behandelingen bij de fysiotherapeut
  • Dekking voor tandartskosten
  • Brillen en lenzen
  • Acnebehandelingen en stottertherapie

Bij een aantal verzekeraars  kun je aanvullend een speciaal pakket voor gezinnen afsluiten. Via een collectief krijg je meestal ook korting op deze aanvullende pakketten. Daarnaast zijn er veel collectieven die tandartsverzekeringen met korting aanbieden.

Gezinsleden meeverzekeren

Bij de meeste collectieve polissen is het mogelijk om gezinsleden gewoon mee te verzekeren. Wanneer je bijvoorbeeld een collectief via je werk of een vakbond hebt afgesloten, dan is deze vaak ook toegankelijk voor de rest van het gezin. Kinderen tot 18 jaar zijn altijd gratis meeverzekerd op de polis van een van de ouders. Er zijn echter ook een aantal speciale collectieven die je kunt afsluiten voor het hele gezin, zoals de verzekering via het collectief van Balans en Allévo Plus. Je profiteert dan van korting op de premie en van andere speciale voordelen voor ouders, zoals een lidmaatschap voor een oudervereniging.

Balans

De landelijke oudervereniging Balans ondersteunt ouders met kinderen die kampen met problemen met leren, gedragsproblemen of een ontwikkelingsstoornis. Balans heeft met een zorgverzekeraar afspraken gemaakt met betrekking tot een collectieve zorgverzekering voor het hele gezin, namelijk: zorgverzekeraar Delta Lloyd. Het collectief in samenwerking met Delta Lloyd biedt de volgende voordelen:

  • 8% korting op het basispakket
  • 10% korting op de aanvullende pakketten en het tandartspakket
  • Een vergoeding voor het Balans lidmaatschap (in de aanvullende pakketten Compleet, Comfort en Top)

Om deze collectieve verzekeringen af te kunnen sluiten dien je dus lid te zijn van de vereniging Balans. Deze kosten worden echter door de verzekering weer vergoed. Naast een passende zorgverzekering kun je dus gratis profiteren van alle voordelen die de vereniging van Balans biedt.