Zorgverzekering voor ouderen

Zorgverzekering voor ouderen

Niet iedereen stelt dezelfde eisen aan een zorgverzekering. Wanneer je 65-plusser bent, dan heb je natuurlijk andere zorg nodig dan wanneer je net 18 bent geworden. Door een verzekering af te sluiten via een collectief voor ouderen weet je zeker dat je de juiste dekkingen verzekert en profiteer je daarnaast van hoge kortingen op je maandelijkse premie. Lees op deze pagina meer over collectief verzekeren voor ouderen.

Collectief voor senioren

Door je samen met andere senioren aan te sluiten bij een collectief en op die manier een zorgverzekering af te sluiten, kun je gebruikmaken van kortingen op de zorgpremie. Je moet dan vaak wel aangesloten zijn bij een belangenorganisatie voor ouderen, zoals:

  • de ANBO (Algemene Nederlandse Bond van Ouderen)
  • de PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond)
  • de Unie KBO (de Unie van Katholieke Bonden van Ouderen)

De meeste van deze belangenorganisaties hebben contracten afgesloten met meerdere zorgverzekeraars. Je kunt dan dus zelf kiezen voor welke aanbieder je kiest. Wij van Collectievezorgverzekering.nl hebben alvast paar voordelige zorgverzekeringpakketten geselecteerd. Je vindt deze selectie hieronder.

Zilveren Kruis & Unie KBO

De seniorenorganisatie Unie KBO heeft samen met Zilveren Kruis voor haar leden een speciale collectieve zorgverzekering voor ouderen samengesteld. Je ontvangt via dit collectief een hoge korting en kunt het aanvullende pakket precies afstemmen op je behoeften. Via dit collectief ontvang je:

  • Een korting van 8% op het basispakket
  • Een korting van maximaal 10% op de aanvullende pakketten

Aanvullend kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het Vitaal Pakket te verzekeren. Dit pakket vergoedt zorg die speciaal op ouderen gericht is. Om een zorgverzekering via dit collectief af te sluiten, is het dus wel noodzakelijk dat je lid bent van de Unie KBO.

Zilveren Kruis & ANBO

ANBO is een van de grootste belangenorganisaties en heeft met zo`n 12 verzekeraars afspraken gemaakt. Een aantal van deze verzekeraars bieden echter alleen een korting op het basis- of het aanvullende pakket. Bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis kun je echter profiteren van vele kortingen.

Zilveren Kruis & PCOB

De belangenvereniging voor senioren PCOB heeft Zilveren Kruis afspraken over een goedkope zorgverzekering gemaakt. Je profiteert dan van de volgende voordelen:

  • 8% korting op de basispolis
  • 10% korting op aanvullende pakketten
  • Vergoeding van €20 voor PCOB-contributie
  • 100% acceptatie
  • 25% korting op aanvullend Extra Vitaal

Je kunt dan als aanvulling op het basispakket bijvoorbeeld kiezen voor het VGZ Vitaal pakket. Dit is een aanvullende zorgverzekering die met de dekkingen speciaal op ouderen is gericht. Zo worden er extra voetbehandelingen, fysiotherapie en brillen vergoed.