Samenwonend zonder kinderen

Samenwonend zonder kinderen

Wanneer je samenwoont met je vaste partner en alles deelt, dan is het natuurlijk ook handig om de zorgverzekering op één polis af te sluiten. Alle zorgverzekeringszaken worden dan gezamenlijk afgehandeld. Het is mogelijk om samen via een collectief verzekerd te zijn. Jullie kunnen dan beide gebruikmaken van een goede dekking en hoge kortingen op zowel de basis- als de aanvullende zorgverzekering. In dit artikel vind je meer informatie over collectieve verzekeringen voor samenwonende stellen zonder kinderen.

Mijn partner heeft al een collectieve verzekering

Wanneer een van de partners al verzekerd is via een collectief, dan is het meestal mogelijk om de andere partner hier ook gewoon bij mee te verzekeren. De partner profiteert dan ook van de voordelen die het collectief biedt. Denk bijvoorbeeld aan een collectieve verzekering die door een iemand via een werkgever is afgesloten. Niet alle collectieven bieden deze mogelijkheid echter aan, vraag dit daarom altijd even na of kijk in de polisvoorwaarden van de collectieve verzekering.

Wij zoeken beide een nieuwe collectieve verzekering

Jullie kunnen natuurlijk ook samen op zoek gaan naar een nieuw collectief dat bij jullie past. Wanneer geen van beide partners een goed collectief via de werkgever heeft, is dit bijvoorbeeld een goede optie:

Er zijn veel collectieven die voor iedereen toegankelijk zijn, maar soms wordt er als voorwaarde gesteld dat je lid bent van de betreffende belangenvereniging of club. Bij een open collectief en collectieven georganiseerd door commerciële organisaties, is dit niet het geval en mag iedereen zich aansluiten. Op de pagina ‘collectief verzekeren via‘ vind je een overzicht van mogelijke organisaties om je collectief mee te verzekeren.

De juiste dekkingen

Er zijn een groot aantal collectieven die open toegankelijk zijn voor iedereen. Jij en partner kunnen je hier gewoon bij aansluiten. Let wel op de dekking van de betreffende zorgverzekering. Wanneer het collectief vooral gericht is op ouders, dan zullen er waarschijnlijk ook extra`s speciaal voor deze groep toegevoegd zijn. Als samenwonend stel zonder kinderen heb je hier dan niet zoveel aan. Let bij het afsluiten van de aanvullende collectieve verzekering juist wel goed op de volgende dekkingen:

  • Buitenland: een goed aanvullend pakket biedt vergoedingen voor vaccinaties, medische behandelingen boven het Nederlandse tarief en reddingsoperaties.
  • Tandarts: met een goede tandartsverzekering wordt algemene tandartszorg en orthodontie vergoedt.
  • Vruchtbaarheidsbehandelingen: wanneer jullie problemen hebben met zwanger worden, dan is een dekking voor IVF een belangrijk punt.
  • Fysiotherapie: problemen met bewegen en rugklachten komen veel voor. Zorg ervoor dat fysiotherapeutische behandelingen gedekt zijn.

Door te kiezen voor een passend collectief, betaal je nooit voor zaken die je niet nodig hebt.