Studenten zorgverzekering

Studenten zorgverzekering

Na je achttiende ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Voor jongeren is het bij het afsluiten van een zorgverzekering vooral van belang dat deze voordelig is, omdat ze niet veel geld om handen hebben. We hebben daarom een aantal goedkope collectieve zorgverzekeringen op een rijtje gezet. Collectieve aanvullende zorgverzekeringen zijn op maat gemaakt voor studenten en jongeren en hebben een passende dekking. Jongeren hebben niet zoveel zorg nodig als ouderen, daarom kunnen zorgverzekeraars de verzekeringen goedkoper aanbieden. Denk je dat je niet veel zorg zult gebruiken het komende jaar? Met een hoog eigen risico krijg je nog meer korting. Voor meer informatie kijk je hieronder.

Welke organisaties?

Er zijn veel organisaties die een deal hebben met zorgverzekeraars zodat ze collectiviteitskorting kunnen bieden. Onder andere universiteiten, hbo-instellingen, sportverenigingen en studentenvakbonden. Neem eens contact op met een van deze organisaties en informeer naar de mogelijkheden voor een collectiviteitskorting. We hebben hieronder een aantal zorgverzekeraars die afspraken hebben met bovenstaande organisaties op een rij gezet.

Collectieven

HogescholenZilveren KruisFBTOVGZOhra
Avans HogeschoolX   
Fontys HogeschoolX   
Hanze HogeschoolX   
InhollandX   
Hogeschool UtrechtX   
Saxion HogescholenX   
Hogeschool WindesheimX  
UniversiteitenZilveren KruisFBTOVGZOhra
Open Universiteit  X 
Universiteit van AmsterdamX   
Vrije Universiteit AmsterdamX   
TU DelftX  
Radboud Universiteit  X 
Universiteit TwenteX   
Universiteit Utrecht   
Universiteit MaastrichtX   

Benieuwd hoeveel korting je precies kan krijgen? Meer informatie hierover kan je vinden op onze pagina met kortingen op je zorgverzekering via je universiteit of hogeschool.

Zilveren kruis

Bij Zilveren kruis krijg je korting op je zorgverzekering, door middel van het collectief van de LsvB en Iso. Dit collectief is voor HBO en WO studenten. Daarnaast zijn er ook scholen die collectief bieden, zoals Avans Hogeschool, Fontys Hogeschool, Hanze Hogeschool en Inholland. Voor een overzicht van andere collectieven kun je hier kijken. Zilveren kruis is van de onderstaande zorgverzekeringen het goedkoopst.

  • Basispakket Budget, Zeker & Exclusief
  • Aanvullende verzekering Basis Plus Module, Aanvullend *, Aanvullend **, Aanvullend *** en Aanvullend ****
  • Tandartsverzekering Tand Basis, Tandarts *, Tandarts **, Tandarts *** en Tandarts ****

VGZ

De collectieve verzekering van VGZ biedt 7% korting op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekering. De verzekeringsmaatschappij vindt de kwaliteit van zorg het belangrijkst. Enkele voorbeelden van collectieven zijn de Radboud universiteit en de hogeschool in Nijmegen, de open universiteit en de hogeschool van Arnhem.

  • Basispakket VGZ Ruime Keuze of Eigen Keuze
  • Aanvullende verzekeringen Aanvullend Goed, Beter of Best
  • Tandartsverzekering VGZ Tand Goed, Tand Beter of Tand Best