Zorgverzekering ZZP en MKB

Zorgverzekering ZZP en MKB

Als ZZP’er is het ook belangrijk om goed verzekerd te zijn. Je loopt veel risico’s en als er iets gebeurt heb je meteen geen inkomen meer. Met dit collectief kun je je samen met andere ZZP’ers laten verzekeren, waardoor je een aardig bedrag korting krijgt op je verzekering. Ook voor MKB’ers is het handig om een goede verzekering af te sluiten. In dit artikel geven we meer informatie over voordelige collectieve zorgverzekeringen.

Collectieve freelance zorgverzekering

Wanneer je freelancer bent kun je via een speciaal collectief van  VGZ een collectieve zorgverzekering afsluiten. Deze verzekering is er alleen voor freelancers. De voordelen van deze verzekering zijn:

 • 8% korting op het basisverzekering
 • 15% korting op de aanvullende verzekering
 • Extra ruime vergoeding voor mindfulness, fysiotherapie of mantelzorg
 • Zelf je ziekenhuis of behandelaar kiezen

Collectieve ZZP zorgverzekeringen

Collectieve zorgverzekeringen geschikt voor ZZP’ers of freelancers

Bij een collectieve zorgverzekering voor ZZP’ers is het voordeel, dat je samen met anderen een zorgverzekering af kunt sluiten. Zo krijg je een bedrag korting op je zorgverzekering. Het belangrijk dat een ZZP’er vooral goed verzekerd is voor tandarts, huisarts en fysiotherapie, omdat ZZP’ers er als ‘zelfstandigen’ sneller weer bovenop moeten zijn. De kortingen voor een collectieve zorgverzekering als ZZP’er lopen op tot maximaal 10%. Deze kortingen zijn geregeld door de ZZP Nederland.

ZZP zorgverzekering Vgz

De VGZ verzekering biedt een speciaal ZZP pakket. De voorwaarden voor deze verzekering zijn:

 • 8% korting op basispakket
 • 15% korting op aanvullend pakket

ZZP zorgverzekering Avero Achmea

Deze verzekering ligt een beetje in het midden. Deze heeft 7,5% collectiviteitskorting en behoort met een aanvullende verzekering bij de hoogste kortingen. De voorwaarden voor deze verzekering zijn:

 • 7,5% korting op basispakket
 • 10% korting op aanvullend pakket

ZZP zorgverzekering Menzis

Ook Menzis ligt in het midden. Met het basispakket is Menzis de op een na goedkoopste. De voorwaarden voor deze verzekering zijn:

 • 7% korting op basispakket
 • 9% korting op aanvullend pakket

Ook Menzis heeft voordelen voor het afsluiten van een verzekering bij hen. Om gezondheidsproblemen uit de weg te gaan, geeft Menzis gratis een healthcheck voor alle leden weg.

MKB zorgverzekeringen

Collectieve zorgverzekeringen geschikt voor MKB’ers

Ook als MKB’er is het belangrijk om een goede verzekering te hebben. Als iemand van het personeel ziek wordt, moet de rest zijn of haar werk overnemen. Daarnaast moet de ‘zieke’ wel gewoon uitbetaald worden. Om ongelukkigheden te voorkomen hebben we hier vier collectieve voordelige zorgverzekeringen voor je op een rij gezet.

Mkb zorgverzekering Menzis

De Menzis zorgverzekering voor MKB kan via een offerte worden aangevraagd. De voorwaarden voor deze verzekering zijn:

 • Korting afhankelijk van offerte

Bij Menzis krijg je gratis zorgadviseurs. Daarnaast spaar je gratis met anderen voor het Samengezond programma. Hierbij spaar je punten voor een webshop met allerlei ‘gezonde’ producten, zoals kookgerei, blenders of zelfs een dagje sauna.