Stappenplan afsluiten

Stappenplan collectieve zorgverzekering afsluiten

Je gaat aan de slag met het afsluiten van een collectieve zorgverzekering. Er is een grote kans dat ook jij in aanmerking komt voor de collectiviteitskorting aangezien 90% van alle Nederlanders hier recht op heeft. Er zijn veel organisaties waar je een collectiviteitskorting bij af kunt sluiten. Denk aan je werk, sportvereniging, studie, belangenorganisatie of een open collectief. Wij helpen je graag op weg door middel van dit stappenplan. Zo kan je heel eenvoudig de juiste verzekering vinden. Succes!

1. Kies de collectieve zorgverzekeraar

Onder het kopje ‘collectieve zorgverzekeraars’ vind je een aantal zorgverzekeraars staan die je een collectiviteitskorting zouden kunnen geven. Tevens kun je naar de tabel collectieve zorgverzekeringen vergelijken gaan om te kijken welke aanbieders het goedkoopste/beste zijn. Deze informatie kun je gebruiken om je te oriënteren welke collectieve zorgverzekering jou het beste lijkt.

2. Website zorgverzekeraar

Wanneer je een keuze voor een collectieve zorgverzekeraar hebt kunnen maken, dan ga je naar de betreffende website van deze verzekeraar. Dit kun je doen door op de link te klikken die je op pagina ‘collectieve zorgverzekering vergelijken vindt.

3. Veranderingen basiszorgpakket

Alle verzekeraars die vermeld staan op onze site hebben de optie ‘collectiviteitskorting’. Je vindt op de site van elke verzekeraar een lijst met verschillende organisaties, bedrijven of winkelketens. Je ziet dus direct of het bedrijf waar jij werkt of de vereniging/organisatie waar jij bij aangesloten bent een collectiviteitsafspraak heeft gemaakt met de betreffende verzekeraar.

4. Kies je organisatie

Wanneer je klikt op het bedrijf, de organisatie of vereniging die op jou van toepassing is, dan zie je korting die je kan krijgen via deze verzekering. Vaak heb je als werknemer vele voordelen wanneer je je aansluit bij een collectieve zorgverzekering. Je krijgt bijvoorbeeld korting op de premie, op de aankoop van een bril of een leaseauto wanneer je eigen auto tijdelijk niet beschikbaar is.

5. Afsluiten

Nu is het een kwestie van het afsluiten van de collectieve zorgverzekering. Dit doe je altijd aan het einde van het jaar, tenzij je bijvoorbeeld tussendoor van werkgever verandert en de collectieve verzekering van je nieuwe werkgever wilt afsluiten. De kans is namelijk niet heel groot dat je nieuwe werkgever en je oude werkgever met dezelfde verzekeraars collectieve afspraken hebben. Je individuele verzekering wordt nu omgezet naar een collectieve verzekering. De korting die je krijgt kan wel oplopen tot 10%.

Vragen

Wij proberen je alle informatie over de collectieve zorgverzekering aan te bieden. Dit doen we door algemene, onafhankelijke informatie te geven. Een collectieve zorgverzekering kan ervoor zorgen dat je flink bespaart op je maandelijkse premie, dus waarom zou je individueel verzekerd blijven? Wanneer je vragen hebt beantwoorden we die graag. Kijk eerst eens bij de ‘veelgestelde vragen‘. Wij hopen dat je uiteindelijk eenvoudig een collectieve zorgverzekering af kunt sluiten.