Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een collectieve zorgverzekering afsluiten?

Je kunt meestal niet direct een collectieve zorgverzekering afsluiten bij een zorgverzekeraar. Wel kun je een collectieve zorgverzekering afsluiten via organisaties als:

Top 5 Collectieve zorgverzekering

Hoeveel werknemers moet een bedrijf hebben om een collectieve zorgverzekering af te kunnen sluiten?

Je kunt als bedrijf een collectieve zorgverzekering afsluiten als je meer dan twee werknemers hebt.

Hoeveel korting kan ik krijgen als ik een collectieve zorgverzekering afsluit?

Gemiddeld is de korting die je kunt krijgen als je een collectieve zorgverzekering afsluit zeven procent. En de maximale korting die je kunt krijgen is ongeveer tien procent.

Zijn er nog andere voordelen als ik een collectieve zorgverzekering afsluit?

Als je een collectieve aanvullende zorgverzekering afsluit via een vereniging, belangenorganisatie of werkgever is de kans groot dat de vergoedingen van deze aanvullende verzekering aansluiten op jouw persoonlijke situatie.

Is het mogelijk om mijn partner en kinderen mee te verzekeren?

Bij de meeste collectieve zorgverzekeringen is het mogelijk om partner en kinderen mee te verzekeren, zodat het hele gezin kan profiteren van de collectiviteitskorting. Wij raden je aan dit na te vragen bij de verzekeraar of werkgever.

Kan ik mijn collectieve zorgverzekering houden wanneer ik van baan verander?

Als je een collectieve zorgverzekering hebt afgesloten via je werkgever en je met deze baan, dan wordt dit automatisch aangepast. Jouw dcollectieve zorgverzekering wordt veranderd naar een normale zorgverzekering van dezelfde verzekeraar. Wanneer je al een nieuwe baan hebt, dan kan je er ook voor kiezen om over te stappen naar de collectieve zorgverzekering die je nieuwe werkgever aanbiedt.

Kan ik overstappen van de ene naar de andere collectieve zorgverzekering?

Aan het einde van ieder kalenderjaar is het mogelijk om van collectieve zorgverzekering te wisselen. Een andere mogelijkheid om van zorgverzekering te wisselen is als je van baan wisselt (zoals hierboven beschreven in het antwoord op de vraag: kan ik mijn collectieve zorgverzekering behouden als ik van baan wissel?)

Kan ik overstappen van een individuele polis naar een collectieve polis bij dezelfde verzekeraar?

Het is mogelijk om bij dezelfde verzekeraar over te stappen van een individuele polis naar een collectieve polis. Dit kan echter alleen via een tussenpersoon, zoals een vereniging, werkgever, belangenorganisatie. De kans dat de tussenpersoon collectieve afspraken heeft gemaakt met dezelfde verzekeraar waar je een individuele zorgverzekering hebt is klein. Daarom heb je de grootste kans via een open collectief. Deze bemiddelaars hebben namelijk afspraken met meerdere verzekeraars, waardoor de kans dat jouw verzekeraar er bij zit groter is.

Is het interessant om als student een collectieve zorgverzekering te hebben?

Iedereen die zich aansluit bij een collectief kan flink besparen op de zorgverzekering. Dit geldt dus ook voor studenten. Er zijn veel hogescholen die een collectief aanbieden, waar je tot 10% op je zorgpremie kan besparen. Meer informatie over een studenten zorgverzekering kan je vinden op www.studentenverzekering.nl

Is het ook na mijn pensioen nog mogelijk om een voordelige collectieve zorgverzekering af te sluiten?

Bij sommige werkgevers is het mogelijk om na je pensioen toch nog je collectieve zorgverzekering te behouden. Daarnaast zijn er 65+ collectieve verzekeringen en open collectieven waar je altijd gebruik van kunt maken.