Zorgverzekering Vegetariërs

Zorgverzekering Vegetariërs

Wanneer je geen vlees eet, dan kun je via een speciale Vegapolis profiteren van hoge kortingen op de maandelijkse zorgpremie. Deze korting geldt op zowel de basis- als de aanvullende zorgverzekering. Het collectief van de Vegapolis is opgericht om zich in te zetten voor de levensstijl van vegetariërs in de zorg en heeft afspraken gemaakt met een aantal verzekeraars. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden rondom het verzekeren via dit collectief.

Zorgverzekering speciaal voor vegetariërs

De zogenoemde Vegapolis is een zorgverzekering die gericht is op iedereen die bewust geen vlees eet. Hieronder vallen dus veganisten, vegetariërs en vleesverlaters. Het collectief is ontstaan om de gezonde levensstijl van niet-vleeseters te representeren en om deze groep te laten profiteren van korting op de zorgverzekering. Een aantal belangrijke doelstellingen van de leden zijn:

 • Zorgen voor vegetarische maaltijden in zieken- en verzorgingstehuizen
 • Het gebruik van medicijnen die niet op dieren getest zijn
 • Bewijzen dat vegetariërs en veganisten een ander zorgpatroon hebben en hier gerichtere zorg op inkopen

Via het collectief van de Vegapolis ontvang je korting op de normale zorgverzekeringen van een aantal specifieke aanbieders. Deze verzekeraars bieden deze korting aan, omdat vegetariërs en veganisten over het algemeen bekend staan om hun gezonde leefstijl.Momenteel wordt de Vegapolis aangeboden door collectief UPIVA.

Vegapolis van UPIVA

De Vegapolis van UPIVA biedt voor het collectief van niet-vleeseters de basis natura- en restitutieverzekering met korting aan. De naturapolis houdt in dat je niet zonder meer bij alle zorgverleners terecht kan voor een volledige vergoeding: alleen bij gecontracteerde zorgverleners. Hierdoor kan de premie laag blijven en hoef je nooit rekeningen voor te schieten. Als vegetariër of veganist kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Op de natura basispolis krijg je 7,5% korting
 • Op de restitutie basispolis krijg je 7,5% korting
 • Een korting van 11,5 procent op de aanvullende verzekeringen, ook de tandartsverzekeringen
 • Een extra korting van 3 procent wanneer je jaarpremie ineens betaalt

Extra diensten en cadeaus

Wanneer je een zorgverzekering afsluit via de Vegapolis kun je naast de korting op de zorgverzekering ook nog profiteren van een aantal andere voordelen en help je mee aan een betere wereld. Een paar voorbeelden:

 • 20% Korting op Artic Blue Vegan bij bestelling via de webshop via kortingscode ‘vegapolis’.
 • 5% Korting in de webshop van De Vegetarische Slager.
 • 10% Korting bij vegetarische restaurants die zijn aangesloten bij de kortingsregeling van de Nederlandse Vegetariërs Bond.
 • Een percentage van de winst van de Vegapolis gaat naar de Paes Foundation. Deze organisatie werkt samen met de TU Delft en de Universiteit Wageningen aan het realiseren van nieuwe soorten vleesvervangers.
 • Als je een Vegapolis afsluit wordt je automatisch lid van de Stichting Preventiepolis. Deze stichting werkt aan het ondersteunen van nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.